G.E.T. Report

vino, gastronomija, putovanja…

Izlet u Sloveniju (Zlati Grič, Slovenske Konjice)


Zlati Grič

Vinarija Zlati Grič

U društvu naših prijatelja iz revije Svijet u čaši posjetili smo slovensku vinariju Zlati Grič u Slovenskim Konjicama. Vinarija se smjestila ispod Pohorja, nekih 18 km udaljena od samog skijališta i tako svojom ponudom (vinarija, degustacije i prodaja u podrumu, restoran, apartmani, golf igralište) uvelike doprinjela turističkom razvoju općine.

Ekipa za doček je bila prijazna i lijepo smo se proveli. Počastili su nas ručkom u spomenutom restoranu (koji btw. ima fantastičan pogled što ćete razumijeti ako napomenem da se nalazi na brdašcu usred vinograda, kao što je u stvari cijela vinarija okružena vinogradima), uz koji su nam prezentirali dio svoje proizvodnje.

Nakon ručka smo pogledali apartmane i banku vina (!) te se uputili u podrum. Sviđa mi se koncept u kojem sjediš u kušaoni, uživaš u degustaciji, a samo staklo te odvaja od barrique podruma. Jedina je moja zamjerka što se sve to odvijalo prebrzo pa nisam čak niti kasnije u interviewu, a niti za vrijeme degustacije, uspjela saznati sve što me interesiralo.

No, nije to niti tako loše. Uz ručak su nam prezentirali pjenušce, rose vino, neka bijela i crvena laganija vina, u podrumu kompleksnija vina i neke eksperimente, ali nisu predikatna i ledena vina (zbog nedostatka vremena) pa sad imam više jako bitnih razloga za povratak.

Za sada, pogledajte interview, sva tri dijela, neka vam Saša Topolšek, glavni enolog vinarije kaže više…

Nakon Zlatog Griča uputili smo se u Bizeljsko, ali to je tema za novi video…

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: