G.E.T. Report

vino, gastronomija, putovanja…

Program Skmer-a održan na rivi u Splitu, 03.04.2011 – najava Bisera mora 2011

SKMER logo

Danas 03.04.2011. na rivi u Splitu održan je najavni program VI međunarodnog kulinarskog festivala Biser mora koji se organizira od 13. do 17.04.2011. u Svpetrvs hotelima Supetar na otoku Braču.

SKMER organizira razna natjecanja, prezentacije, sajmove i sl. šalje naše kuhare diljem svijeta na razna natjecanja sa kojih se vraćaju puni medalja što pokazuje koliki je značaj ove organizacije te koliko je naša dalmatinska spiza cijenjena ne samo kod nas nego i u visokim kulinarskim krugovima.

 

Splitska riva

Splitska riva

Danas je najavljen jedinstveni događaj u ovom dijelu Europe, to je šesti po redu, sada već tradicionalni međunarodni festival Biser mora. Ove godine festival se dešava u Supetru, na otoku Braču u Svpetrvs hotelima od 13. do 17.04.2011.

Ovom prilikom SKMER je pozvao sve građane grada Splita da nam se pridruže u Supetru i da zajedno sa njima kušaju  specijalitete raznih kuhara iz čak 18 zemalja.

 

Kuharska alka na Sagwayma

Kuharska alka na Sagwayma

Na splitskoj rivi su šamponi Frane Šerka, Pero Savanović i Ivo Buzolić koji je ujedno i kulinarski sudac najveće svjetske organizacije kuhara WACS te Miro Bogdanović utemeljitelj i predsjednik SKMERa te osnivač festivala Biser mora pripremali dalmatinske specijalitete koje su građani grada Splita mogli kušati te vidjet tj. kušati samo djelić onoga što ih očekuje u Supetru. Održana je i Kuharska alka na Sagwayma, a pobjednik je Frane Šerka kojem osvajanje prvih mjesta odlično ide.

 

Neki od najboljih kuhara Hrvatske

Neki od najboljih kuhara Hrvatske

Festival Biser mora započeo je prije šest godina i okupljao je 20-ak hrvatskih kuhara dok se danas može pohvaliti sa 250 kuhara koji će se natjecati na festivalu, a dolaze iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Austrije, Ukrajine, Poljske, Češke, Moldavije, Italije, Saudijske Arabije, Rusije, Mađarske, Litve.

Danas predstavljamo i suradnju između „Bisera mora“ i „Dana  hrvatske male brodogradnje“. Ove godine suradnja će se manifestirati posjetom dalmatinskih brodograditelja u Supetru na manifestaciji „Biser mora“, a „Biser mora“ će za uzvrat tijekom „Dana hrvatske male brodogradnje“ svojim kulinarskim delicijama počastiti brodograditelje. Dogodine će se suradnja produbiti i pokušat ćemo ove dvije manifestacije održati u istom terminu i stvoriti most između Supetra i marine Lav.

  • Osim samog natjecanja na supetarskoj rivi pripremati će se 2 km njoka te pokušati ući u Guinessovu knjigu rekorda.
  • Imat ćete priliku ići na gastro izlet gdje ćete moći kušati bračke specijalitete kao što je janjetina, vitalac i razna jela bračkih restorana.
  • Na samom festivalu moći ćete uživati u večeri makedonske i bosanske kuhinje
  • Na svečanoj Rimskoj večeri
    • Kušati vina najboljih hrvatskih vinara
    • Kušati najbolje tatar bifteke
    • Kušati specijalitete od tartufa i još mnogo toga

Na festivalu će sudjelovati brojni ugledni kuhari iz čitavog svijeta tako da će s nama biti i Elene Sučkova, vlasnica jedne od najpoznatijih škola čokolade u Moskvi, trostruka europska prvakinja u čokoladi i slasticama, međunarodni sudac WACSa iz Saudijske Arabije, Kostić Đorđe počasni predsjednik Kuharske federacije Srbije, Hamid Hadžić iz Sarajeva, g. Manav predsjednik jednog od najvećih svjetskih festivala kulinarstva International Gastronomy Festival Istambul, Emilio Cook jedan od najboljih kulinarskih sudaca Italije i mnogi drugi.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: